Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert dit initiatief, onder de noemer FutureProef, voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen.

Week van de Levensmiddelenindustrie

Van een rondleiding door een koekjesbakkerij tot proefjes in het lab, van persoonlijke gesprekken met technische medewerkers tot zelf pizza’s of pepernoten bakken: elk bedrijf geeft op zijn eigen manier invulling aan de Week van de Levensmiddelenindustrie, die dit jaar plaatsvindt van 7 t/m 11 november 2016. In aanloop naar deze week vol praktijkbezoeken, verzorgen de bedrijven al vanaf oktober gastlessen op middelbare scholen in de regio. Daarnaast kunnen de scholieren meedoen aan een vlog-competitie. Bekijk hier de deelnemende bedrijven aan FutureProef 2016.

Oost-Nederland: Week van de Procestechniek

Ook in het oosten van het land openen bedrijven hun deuren om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de levensmiddelenindustrie. Daar vindt in februari 2017 de Week van de Procestechniek plaats. Circa 900 vmbo-scholieren worden dan uitgenodigd bij food- en procesindustriebedrijven in de regio. Levensmiddelenbedrijven gevestigd in Oost-Nederland kunnen zich nog aanmelden om hieraan mee te doen! Voor meer informatie kunnen bedrijven terecht bij Arry Verhage via 0318 648 750 of a.verhage@sol-online.nl.

Pin It on Pinterest

Share This