Om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met laboratorium- en procestechniek heeft het ROC van Twente in samenwerking met Werk en Vakmanschap uit Enschede in week 6 en 7 (8 t/m 19 februari 2016) in deze regio de Week van de Procestechniek georganiseerd .

Hiervoor zijn ongeveer 600 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen, met exacte vakken in hun vakkenpakket, uitgenodigd. De leerlingen werden per bus van school opgehaald en door verschillende procesbedrijven ontvangen voor een ochtend- of middagprogramma. Na een korte presentatie en een rondleiding door het bedrijf hebben de leerlingen onder begeleiding praktijkproefjes uitgevoerd. Na het invullen van een enquêteformulier werden ze met de bus teruggebracht naar school.

Bedrijven die dit jaar aan de week van de procestechniek hebben deelgenomen zijn:

AkzoNobel Hengelo; Twence Hengelo; Thales Hengelo; Bolletje Almelo; Urenco Almelo; For Farmers Almelo; Apollo-Vredestein Enschede; Grolsch Enschede; Pentair Enschede; Waterschap Vechtstromen Enschede en Hengelo en Elementis Specialties Delden.

De deelnemende scholen waren: ‘t Assink Eibergen; Greijdanus Hardenberg; Spindel Hengelo; Mavo Zwering Enschede; Vakcollege Enschede; Bonhoeffer Enschede en Twents Carmel College Oldenzaal en Pius X Almelo.

In totaal zijn er door de scholen 25 bezoeken aan de bedrijven gebracht, waarbij de deelnemende bedrijven veel positieve reacties hebben ontvangen over de manier waarop ze de activiteiten georganiseerd hebben.

Ook de deelnemende leerlingen hebben zich van hun goede kant laten zien en toonden tijdens de bezoeken een goede interesse. De organisatie kan terugzien op goede weken van de procestechniek.

Voor meer info over de week van de procestechniek zie www.weekvandeprocestechniek.nl

Pin It on Pinterest

Share This