Waar komen de mobieltjes, kleding, voedingsmiddelen en verzorgingsproducten die we elke dag gebruiken eigenlijk vandaan? Tijdens de Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie komen vmbo-leerlingen erachter. In deze week bezoeken ze een fabriek en/of laboratorium in hun eigen regio en maken zo kennis met de maakindustrie, oftewel de proces- en levensmiddelentechniek. Hierbij komen ook de beroepen aan bod die bij deze sector horen: procesoperator, laborant, productontwikkelaar, kwalitetiscontroleur, manager voeding en onderhoudsmonteur. Door zelf aan de slag te gaan ervaren de leerlingen wat werken in de proces- en levensmiddelentechniek inhoudt.

6 t/m 17 februari 2017: Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie

Overijssel doet dit jaar mee aan de Week van de Procestechniek in combinatie met de Week van de Levensmiddelenindustrie. De proces- en levensmiddelenindustrie is in Oost-Nederland een groeiende en bloeiende sector en heel belangrijk voor de economie in Twente, de Achterhoek, regio Deventer en de regio Zwolle. De bedrijven in deze sector staan te springen om nieuwe medewerkers met een MBO-opleiding.

Om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met laboratorium-, proces- en levensmiddelentechniek wordt in deze regio in week 6 en 7 (6 t/m 17 februari 2017) de Week van de Procestechniek georganiseerd door het ROC van Twente en AOC Oost samen met Werk en Vakmanschap.

3e en 4e jaars vmbo-leerlingen die nog geen beroepskeuze hebben gemaakt, worden uitgenodigd bij verschillende proces- en levensmiddelenbedrijven voor een ochtend- of middagprogramma. Na een korte presentatie en een rondleiding door het bedrijf gaan de leerlingen onder begeleiding de praktijk ‘proeven’.

Wilt u meer informatie over de Week van de Proces- en Levensmiddelentechniek in deze regio? Mail dan naar Henk Schuldink (ROC van Twente),  of naar Gerard Nijhuis (AOC Oost).

Een overzicht van de bedrijven die meedoen vindt u op de site van de Week van de Procestechniek en Levensmiddelenindustrie>>

Pin It on Pinterest

Share This