Wij zijn een coöperatie waarin bedrijven uit de proces- en levensmiddelentechnologie en onderwijsinstellingen samenwerken om de instroom van nieuw personeel te vergroten en waar nieuwe innovatieve opleidingen worden gecreëerd, waarin studenten en werkenden leren hoe zij hun arbeidsmarktwaarde als gediplomeerde werknemer verkrijgen en behouden.

Onderwijsbeurs Zwolle

Afgelopen maanden hebben heel veel voorlichtingsactiviteiten vanuit PCPT plaats gevonden. Natuurlijk waren we, zoals vele onderwijsinstellingen, aanwezig op de Onderwijsbeurs in Zwolle. 13.000 bezoekers telde deze twee dagen!

Leren en Werken-markt Hengelo

PCPT was namens de aangesloten bedrijven aanwezig op de Leren en Werkenmarkt in Hengelo met meer dan 1300 oriënterende werkenden en lerende bezoekers op één avond.

 

High Tech Event Almelo

Het High Tech Event in Almelo was een groot succes met … bezoekende kinderen en hun ouders. Onze “Chocolate Challenge” heeft heel veel kinderen -en ook volwassenen- laten ervaren hoe het is om als operator een machine te bedienen waarmee je je eigen chocolaatjes kunt laten selecteren op kleur. Ik heb me afgevraagd wie dit het mooiste vond, de kinderen of de ouders?

Bekijk hier de impressie die De Twentse Courant Tubantia van dit evenement maakte>>

Twentse Maakplaatsen

In het kader van de Twentse Maakplaatsen is dezelfde Chocolate Challenge door Tetem in diverse bibliotheken in Oost-Nederland begeleid. Maar liefst 2000 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 hebben hierdoor kunnen ervaren hoe boeiend het beroep van operator kan zijn.

Week van de Procestechnologie

En natuurlijk niet te vergeten: De Week van de Procestechnologie! Dit jaarlijks terugkerende evenement heeft meer dan 800 vmbo-leerlingen op bezoek gebracht meer dan 20 bedrijven in de proces- en levensmiddelentechnologie.

Pin It on Pinterest

Share This