Tijdens een bezoek van vmbo-scholieren van vmbo De Spindel in Hengelo aan de firma Twence werd de officiële aftrap gegeven van het Praktijkcentrum Procestechnologie Oost-Nederland.

De vmbo-leerlingen waren te gast bij Twence in het kader van de Week van Procestechniek. Zij kregen een rondleiding door het bedrijf en speelden een quiz waarin ze kennismaakten met de veelzijdigheid van werken in de procestechnologie.

160210_Spindelleerlingen

In het PCPT werken sinds kort de opleidingen en bedrijven voedingsmiddelentechnologie en procestechnologie in Oost-Nederland samen. Zij maken zich samen sterk voor de profilering en versterking van techniek en technische beroepen in de proces-, food- en feedtechnologie. Het PCPT zal een landelijk erkende open-innovatieomgeving zijn voor werven, opleiden, trainen en kwalificeren van operators en wil de procesindustrie van Oost-Nederland landelijk en internationaal op de kaart zetten. Hieronder een aantal vertegenwoordigers van bedrijven en onderwijsinstellingen die samen het PCPT vorm gaan geven.

160210_oprichters_pcpt

Pin It on Pinterest

Share This