​De derdejaars van de Laboratorium-opleiding van ROC van Twente belandden in een ware prijzenregen. Klas 3B4 van de opleiding Biologisch Medisch Analist behaalde de 1ste plek bij het serumonderzoek. Klas 3C4 van de opleiding Chemisch Fysisch Analist behaalde een 1ste én 2e plek in de categorie Gaschromatografie, een 2e plek in de categorie Wateronderzoek en werd wederom 2e door een uitstekend Anionenonderzoek.

Resultaten per categorie:

 • 1ste plaats Serumonderzoek
  Sterre Bosman, Samantha Dalstra, Silke Eelderink, Ramon Hams, Melvin Hardenberg, Rozemarijn Haverkate, Eline Kloppers, Stefan Krol, Marrel Kruithof, Lisa Leferink, Darlyne van der Linden, Robin Schuilenburg, Britt Schuurman, Jet Stegge, Ricardo Veenvliet, Fabiënne Wessels, Stephanie Wolthuis & Cevriye Yaldiz.
 • 1ste plaats Gaschromatografie
  Tess Tuinte, Suzanne Kuipers & Quinten Schuiling
 • 2e plaats Gaschromatografie
  Mark de Bruin & Nikay Koenderink
 • 2e plaats Wateronderzoek
  Luuk Weierink & Kevin Schols
 • 2e plaats Anionenonderzoek
  Quinten Schippers & Ferhat Bozlak

Het (K)ILO-scholenproject

Het (K)ILO-scholenproject is een verzameling van zogeheten ‘Proficiency tests’, waarbij het behalen van het juiste resultaat het zwaarst weegt. Daarnaast worden de studenten beoordeeld op het proces en hun wetenschappelijke posterpresentatie. Het onderzoek dat de studenten uitvoeren draagt bij aan het vergelijkbaar maken van de resultaten en draagt daardoor bij aan de algemene acceptatie ervan. Onze studenten hebben in alle opzichten goed werk geleverd.

Over stichting KILO

Stichting KILO (Kwaliteit In Laboratorium Onderwijs) wordt gedragen door docenten uit het middelbaar- en Hoger laboratoriumonderwijs en het bedrijfsleven. Onze collega’s Freerk Dousma en Martijn Heuven zijn onderdeel van het bestuur van KILO. Met veel enthousiasme organiseren zij jaarlijks het (K)ILO-scholenproject, met een symposium als feestelijke afsluiter.

Pin It on Pinterest

Share This