Het PraktijkCentrum ProcesTechnologie Oost Nederland heeft per 1 januari 2017 een directeur: Henk Zengerink.

Ervaring

Henk Zengerink heeft bijna veertig jaar ervaring in de techniek. De laatste jaren was hij directeur van Herikon, een internationaal gerenommeerd bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van slijtvaste kunststof maatwerkproducten.

Netwerk

Henk paart een lange betrokkenheid bij de maakindustrie in de regio aan een uitgebreid bestuurlijk netwerk.
Hij is o.a. vice voorzitter VMO en bestuurslid van voorheen het OKC/MEK, nu Techwise Twente en de Stichting High Tech Ontdekkingsroute Twente.  Zijn uitgebreide netwerk van bedrijven, opleidingsinstituten en branchegroepen, zal zeker bijdragen aan het doel van de coöperatie PCPT: de permanente beschikbaarheid van voldoende goed geschoolde, innovatieve, technische vakkrachten nu en in de nabije toekomst.

Enthousiasme

Met zijn enthousiasme, ondernemingsgeest en interesse in de techniek kan Henk een basis leggen voor het enthousiasmeren van leerlingen en studenten voor de proces- en levensmiddelentechnologie en kan hij een brug slaan tussen bedrijven, het onderwijs en de overheid met als doel een duurzaam Praktijkcentrum Procestechnologie in Oost Nederland.

Share This