Een veel gehoorde hartenkreet op menig netwerkborrel en bij ondernemersclubs: “We staan te springen om goede medewerkers. Maar vind die maar eens…”.
Toegegeven: wij in de proces- en voedingsmiddelentechnologie zijn ook een beetje onzichtbaar. Misschien heeft dat wel te maken met onze aangeboren bescheidenheid (“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”). Natuurlijk, de meeste mensen kennen onze gebouwen en fabrieken maar wat in die gebouwen gebeurt? Vraag een willekeurig iemand op straat of tijdens een verjaardagsfeestje wat een procesoperator precies doet of hoeveel hij of zij verdient en de meeste mensen moeten helaas het antwoord schuldig blijven.

Raar eigenlijk. Veel bedrijven in deze branche horen tot de meest innovatieve van Europa en het werk in deze bedrijfstak is uitdagend en afwisselend. Daarom heeft een groot aantal bedrijven in de proces- en voedingsmiddelenindustrie in Oost-Nederland zich verenigd in het Praktijk Centrum Proces Technologie. Om samen te werken aan een betere bekendheid van de branche. Om aan jonge (en minder jonge) medewerkers van de toekomst te laten zien wat het werken in deze boeiende branche inhoudt en welke uitdagende banen er voor hen zijn. En om samen nieuwe opleidingen te ontwikkelen om medewerkers van vandaag voor te bereiden op de technieken van de toekomst.

Twentevisie

In een speciaal katern in het magazine Twentevisie van juni 2019 kunt u kennis maken met medewerkers van bedrijven en onderwijsinstellingen in de procestechnologie en voedingsmiddelenindustrie. Bevlogen mensen met boeiende verhalen en passie voor het werken in deze dynamische en prachtige branche.

Over één ding zijn zij het allemaal eens: goede medewerkers vind je niet.
Die maak je! Samen!

Pin It on Pinterest

Share This