Convergence Industry, één van de partners in het PCPT Oost, breidt zijn wereldwijde netwerk uit met een gedeeltelijke overname van het Duitse bedrijf FURTHResearch. De gedeeltelijke overname is de volgende logische stap in de groeistrategie van Convergence Industry en onderstreept het gestelde doel om startups te helpen.

Complementaire samenwerking

“We zijn erg trots op onze deal met Daniel Menne.” Operational & Managing Director Chielant de Wit. “Deze deal is perfect in lijn met onze strategie. Je kunt niemand meer ‘Convergence minded’ vinden dan Daniel Menne, daarom hebben we volledig vertrouwen in hem. Daniel begrijpt ons product als geen ander en zijn product vormt een perfecte aanvulling op onze software en systemen. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking waarin Convergence FURTHResearch zal helpen een echt succes te worden door het te promoten en te introduceren in ons netwerk!”

Krachten bundelen en nieuwe kansen

Het is belangrijk om de krachten van beide partijen te erkennen: waar Convergence Industry B.V. een grote hoeveelheid kennis en expertise heeft in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen, vult FURTHResearch dit aan met hun software voor datamanagement. Het grote netwerk en de achtergrond van oprichter Daniel Menne zal een win-win situatie creëren voor beide partijen: het betekent groei voor zowel Convergence als FURTHResearch.

Convergence Industry zal zich daarom blijven richten op zijn kracht en volledig vertrouwen op de kennis en expertise van FURTHResearch als het gaat om datamanagement.

Over Convergence Industry

Sinds 2010 is Convergence Industry B.V. een betrouwbare wereldwijde speler geworden als het gaat om het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte meet- en regelsystemen voor vloeistoffen en gassen. Met meer dan 30 werknemers en klanten in meer dan 25 landen behaalt Convergence Industry B.V. een jaarlijkse omzet van 3,5 miljoen.

Over FURTHResearch

FURTHResearch is een spin-off van RWTH Aachen University met software voor datamanagement. Het werd in 2012 geïnitieerd tijdens de PhD-periode van oprichter en CEO Daniel Menne en werd in 2017 opgericht. Samen met drie programmeurs lanceerden ze hun product in 2018 en sindsdien richten zij zich op het verwerven en uitbreiden van hun netwerk. Daniel Menne: “Bij FURTHResearch houden we van onderzoek, gegevens en technologie. Met ons product FURTHRmind kunnen we deze drie onderwerpen combineren om essentieel gereedschap te bieden voor het verbeteren van onderzoek, wat nodig is om mondiale problemen op te lossen. Ik heb een behoorlijke tijd gewerkt met de producten van Convergence Industry en heb de kans gekregen om vertrouwd te raken met hun manier van denken en werken. Ik weet dat Convergence Industry een perfecte partner voor ons is om samen een wereldwijde speler te worden voor onderzoek en datamanagement”

Pin It on Pinterest

Share This