Workshop: Set Your Mind

Niet hoe technisch je bent bepaalt je studiekeuze, maar hoe technisch je dénkt dat je bent heeft invloed.

Het motiveren van leerlingen voor de techniek blijft een terugkerend thema op scholen. Waarom zijn sommige leerlingen wel gemotiveerd om door te zetten als het lastig wordt en gooien anderen er binnen de kortste keren het bijltje bij neer: “Ik kan dit gewoon niet!” of “Ik ben niet technisch!” Aanleg en intelligentie spelen een belangrijke rol bij leren, maar hoe je denkt over je eigen aanleg en intelligentie misschien nog wel meer. Dit wordt mindset genoemd en beïnvloed niet alleen leren op school en op de werkvloer, maar ook studiekeuze.

In deze workshop zal ik uitleg geven over hoe je deze mindset bij leerlingen, je collega’s en bij jezelf kunt herkennen, waarom onze kennis van de hersenen pleit voor een dynamische mindset, en hoe je met deze kennis je leerlingen op een simpele manier kunt motiveren.

Dr. Sandra van Aalderen

Dr. Sandra van Aalderen

hoofddocent/onderzoeker Saxion

Dr. Sandra van Aalderen is Senior onderwijs-onderzoeker (Saxion Hogeschool) en auteur van Kijken in het brein (populairwetenschappelijk boek over toepassingen van hersenonderzoek).

PCPT Jaarconferentie 2019

De derde jaarconferentie van het PraktijkCentrum ProcesTechnologie Oost-Nederland. Een uitdagende en inspirerende conferentie gericht op kennisdeling en kennisvalidatie tussen onderwijsinstellingen, beleidsmakers en bedrijven in de procestechnologie en levensmiddelenindustrie in Oost-Nederland.

Wanneer? Waar?

donderdag 6 juni 2019

15:30 - 21:00 uur

Grolsch Veste Enschede

Pin It on Pinterest

Share This