Woensdag en donderdag 8 en 9 november jl. vond in de IJsselhallen Zwolle de Onderwijsbeurs Noordoost, waar dit jaar ook het Praktijkcentrum Procestechnologie haar debuut maakte met een stand met vooral veel doe-activiteiten en jeugdige ambassadeurs die zelf de opleiding volgen.

procesopstellingOnze stand bruiste van de activiteiten. Naast twee verschillende proef-procesopstellingen die de bezoekers zelf konden aansturen werden ook zelf ontwikkelde en geproduceerde ‘Boerentuffelball’n’ van studentenonderneming ‘Twentse Ballen’ van AOC Oost aan de bezoekers aangeboden die zich dat goed lieten smaken.

Maar liefst 12.943 bezoekers kwamen een kijkje nemen op de beurs, die met 95 exposanten hét studiekeuze-evenement is van zowel het Noorden als het Oosten van Nederland. Wat vooral opviel is dat er naast de leerlingen en decanen, ook heel veel ouders rondliepen op de beurs.

Wedstrijd Bolletje-koek

koek

Bolletje een van de partners van PCPT had voor een voorraad koeken gezorgd die na afloop van de beurs aan de Voedselbank werden geschonken. De beursbezoekers konden raden hoeveel smeuïge Bolletje-koeken er in de piramide zaten. Het juiste aantal van 201 werd exact geraden door Lotte Rosier, 4e jaars aan het Ichtus College in Dronten. Zij kan een bioscoopbon tegemoet zien.

Keuze voor proces- en voedingsmiddelentechnologie

De bezoekers aan onze stand werden door studenten Procestechniek aan het ROC van Twente en studenten Voedingsmiddelentechnologie van AOC Oost enthousiast gemaakt voor de opleidingen. Daarnaast waren docenten en medewerkers van partnerbedrijven aanwezig die het prachtige vak van operator en de uitstekende toekomstkansen onder de aandacht brabezoekerschten.

Een operator van Abbott in Olst vertelde uit eigen ervaring over de ook voor haar aanvankelijk onverwachte interessante aspecten aan het werken in de procesindustrie en de goede doorgroeimogelijkheden in de bedrijven. Terwijl je later aan het werk bent kun je je makkelijk en snel verder ontplooien en doorgroeien m.n. als je technische kwaliteiten hebt en gemotiveerd bent.

Wil je weten welke opleidingen en banen er allemaal zijn in de procestechniek?
Klik dan hier.

 

Pin It on Pinterest

Share This