Bolsward, UCC, Futureproef, werkbezoek regionale politici en schooljeugd
foto; Simon Bleeker FNLI

De levensmiddelenindustrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. Bij productie van levensmiddelen moet veiligheid en hygiëne worden geborgd. Het is om die reden doorgaans niet mogelijk zomaar de fabriek te bezoeken. Dat is best jammer, aan de ene kant, want het niveau van innovatiekracht, kwaliteit en verduurzaming is hoger dan ooit. Er liggen mooie arbeidskansen in deze branche, zeker voor jongeren met interesse in techniek.

Eens per jaar bieden we jongeren daarom een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij de levensmiddelenindustrie, tijdens FutureProef. Met als hoogtepunt de Week van de Levensmiddelenindustrie van 6 t/m 17 november 2017.

Heel bewust is voor deze tijdsperiode gekozen omdat dan de leerlingen nog niet hun definitieve keuze gemaakt hebben en door goede bedrijfspresentaties overtuigd kunnen worden van de prachtige carrièrekansen die er mogelijk zijn in de proces- en levensmiddelenindustrie.

Ook verzorgen medewerkers van bedrijven gastlessen op VMBO-scholen . Op deze wijze worden de leerlingen optimaal voorbereid op het bedrijfsbezoek en is de exposure groter.

Meer weten?
check de site FutureProef.nl

Meedoen?
Neem contact op met Henk Zengerink via onderstaand formulier.

6 + 7 =

Share This